Lulu

Показувати:
всі
відкриті
закриті

Плями і розводи на куртці після прання.

         Верх куртки зі звичайної плащової тканини типу "болонья". Пошив Китай. Про що офіційно повідомив: мейд ін чайна. При покупці продавець казав, що тканина верху просочена рідиною, що надає їй кращих водовідштовхувальних властивостей. І от після прання і висихання пішли по тканині білуваті плями і розводи. Повторне (і навіть потрійне) полоскання не усувають проблему, лише міняють конфігурацію "малюнків".
         Терти в сухому вигляді іншою тканиною в принципі допомагає, але доводиться досить багато попрацювати. І все ж лишається трохи видно, якщо приглядатися.
          Хтось стикався з цією прикрістю? А може є простий спосіб, як цьому запобігти при пранні чи полосканні? Чи може є якісь загальновідомі правила прання такого роду тканин? Буду вдячний за підказку.


від 3 грудня 1:06

Зразу ж хочу зауважити користувачам jovani68 та С-а-н-ч-о-с, хлопці, це не через порошок чи його надлишок,
тут справді не типова ситуація. Інакше б щось подібне ми спостерігали
на інших речах. Завжди вважали, що використовуємо правильний порошок: це
або персіл, або аріель. До того ж, як на наш час, ми швидше недосипаємо
порошок, ніж пересипаємо.

Тим не менш,
я дуже-дуже вдячний ВСІМ вам за відповіді!
Всі вони ретельно вивчені. Маховик ідей закрутився, і сформував таку
стратегію догляду на наступний раз. Прати з використанням рідкого засобу
(гелю) за стандартним циклом машини в ледь теплій воді (30 град). Якщо і
при цьому будуть плями, спробувати додатково ручне полоскання + трохи оцту.

Будівельні суміші

Для приклеювання пінопласту до стіни використовував спеціальну клеючу суміш (суміш для приклеювання полістирольних плит). Не вистачило трохи. Для приклеювання останніх плиток пінопласту використав залишок суміші для вирівнювання підлоги (щоб не купувати додатково першу суміш і не створювати нових залишків). За спостереженнями ці дві суміші однакові на вигляд, що в сухому, що в готовому стані, однаково пластичні. Здається, навіть запах однаковий. Спосіб приготування однаковий. Результати застосування також поки однакові. Виникли питання. Чим принципово різняться між собою дві суміші вказаного вище призначення? Які можуть бути наслідки використання суміші не за призначенням в моєму випадку?

Соцмережі.

Не розумію причини популярності фейсбуку. Досить примітивно там все наліплено. Надзвичайно некомфортний для користування чи спілкування сайт. Яким там медом помазано, що туди народ тягне? Що там можливо, чого не можливо на тому ж і.uа? Чому на новинних сайтах є "Зайти через фейсбук", через твітер, гугл+, вк.ру чи однокласники.ру, а немає "Зайти через  і.uа"? Не підкажете, що не так з і.uа?

Сторінки:
1
3
4
5
попередня
наступна