Lulu

Показувати:
всі
відкриті
закриті

Про світлофори і дорожні знаки...

Колега запитував мене, а я - вас.
Хто зараз займається установленням дорожніх знаків, світлофорів? До кого можна звернутися із зауваженням?
Встановили недавно світлофора десь при виїзді на міст  (де точно, не відтворю сказане ним, десь в столиці). І це викликало появу "тягнучки". Тоді як на глибоке переконання мого товариша, і на підставі його багаторічного водійського досвіду, там слід було або встановити зелену стрілку напроти червоного сигналу, або взагалі прибрати той світлофор, бо він там і нах зовсім не треба. Він вже звертався не до одного нашого полісмена (на вулиці), відповідь завжди одна: ми цим не займаємося. Дивніше, що і поліція не знає, а яка власне "контора" безпосередньо за це відповідає. То до кого звертатися в цій ситуації?

Про "краснокожую паспортину (С)

Згадав, є у мене питання, яке тривалий час (десятки років) лишається без відповіді. Цікаво, люди в яких перший паспорт був з серпом, пам'ятають деталі його оформлення?

Ось конкретний достовірно відомий мені приклад. В нашій сім'ї у мене і всіх найближчих родичів, чиї паспорти я мав можливість розглядати,  герб та слова "СССР" і "Паспорт" на обкладинці документа було оформлено золотистою фарбою. Блискуча така фарба типу "металік", як зараз кажуть, але жовтого колору.



І тільки у батька паспорт відрізнявся тим, що вищезгадані деталі обкладинки були сріблястого (білого) кольору.



Набрати б бодай якусь статистику. Хто пам'ятає свій радянський паспорт, якою фарбою було оформлено його обкладинку?
А що може (чи могло) означати застосування сріблястої фарби для оформлення документу, який, здавалося б, мав би мати стандартний бланк і оформлення?
Добре було б дізнатися думку старих кадрів, що працювали в паспортних столах і знають ту кухню з середини.

пс: ось ще, що працює проти версії про дефіцити чи крадіжки золота... Мати і батько отримували паспорти приблизно в один час (з точністю до року) і швидше всього в одному відділенні міліції...

Новий оператор мобільного зв'язку

Вчора дізнався про нового оператора на ринку моб. зв'язку України. Лайкамобайл (Lycamobile) називається. Хоча розпочав роботу цей оператор ще в липні 2017 р.

Цікаво, існують вже в природі живі користувачі, що опробували сеє диво? Якщо знайдуться, хай черкануть сюди два-три слова, як у нього якість послуг? Які загальні враження?
Ну, і основне питання "Варто чи ні..." (С)

Дивлячись на тарифи, я не відчув для себе великих економічних стимулів для занурювання з головою в цей омут. Покриття їхнє практично дорівнює покриттю Водафона. То може, існують якісь переваги не економічного виміру? З чим прийшла до нас ця "лайка" і що вона може дати, чого не дають існуючі на ринку три гіганти?

пс: для себе я знаю, що поставив пізнавальне питання, але знаю і місцевий клімат. Тому як хто прийняв те за рекламу, має право кидати тапка, за собою я лишаю право пригнутися і не реагувати )))

Без мобільного...

Чи є зараз такі люди (або хтось знає таких у колі своїх знайомих), котрі не користуються мобільним зв'язком? Навіть для голосових дзвінків? Мається на увазі, цілком дієздатні у звичному розумінні люди (не старезні немічні пенсіонери, не глухонімі, не а-ля Стивен Хокінг - світла йому пам'ять, не новонароджені), але такі хто от зовсім... може навіть і не мають мобільного апарату? Принципово, чи з якихось інших причин.
Чи може хтось, хто має намір у ближчому майбутньому відмовитися від цього способу спілкування? Які причини можуть схиляти їх на це?
Дякую!

Чи може...

монтажник радіоелектронної апаратури, досвідчений майстер з ремонту побутової електронної апаратури (комп, телевізор та подібне) встановити справність або підтвердити несправність окремої електронної плати, не знаючи її функціонального призначення?

Тобто, якщо я навіть і не скажу йому, що це плaта керування газoвого кoтлa?

Якщо так подуматиparik , окремі функціональні частини ел. апаратури складаються зі стандартних радіодеталей. Кожен тип цих елементиків кваліфікований монтажник РЕА може "продзвонити" і сказати, чи справний елемент, чи ні. Якщо це транзистор - то транзистор, якщо діод - то діод. Якщо логічна мікросхема - теж своя картина: можна ж десь подивитися, що має подаватися на вхід, і що - на виходах. Деякі - навіть  яparik   візуально визначу, якщо конденсатор з циліндричного перетворився на бочкоподібний.

Для чого такий універсальний і швидкий рецепт нашого сервісу: поміняти плату керування, що (нібито! бо мене в цьому не переконали і самі не впевнені) вийшла з ладу, сплативши старшні тисячі? Хіба не можна діагностувати, як я казав вище, визначити несправн(і)ий елемент(и), придбати, випаяти-впаяти, і вкластися максимум в кілька сот грн?

Знов про глухонімих.

            Картину бачив вчора в транспорті. 

Напроти мене сиділа молода (30+) жінка. Як всі у транспорті, вона деякий час відсторонено поглядала по обидва боки. А потім, зафіксувавши погляд очей на щось позаду від мене, вона з допомогою пальців руки біля лиця і міміки щось "промовила". З чого я зрозумів, що вона глухоніма. Ну, їдемо далі, бо що ж тут дивного - десь там її співбесідник сидить.
            Потім щось подібне повторилося, і я оглянувся, бажаючи побачити його, але там сиділи нібито всі звичайні люди. Потім протягом години такі ж прояви були відмічені ще і ще. Вже і пасажири позаду мене змінилися. Та й погляд її вже не був кудись спрямований, а очі іноді просто були опущені донизу.
            Перша думка: може вона була, так би мовити, не в адекваті. ЛЮди з нормальною мовою в такому разі іноді говорять самі до себе... Але жодних інших ознак чогось такого я не бачив.
            От, сиджу і думаю, що це було. Може думки, типу "вголос", по-їхньому? Хто в курсі, або, може, самі люди з такими вадами, якщо ви є на сайті, що це таке може бути?

Під патронатом церкви

       Питання стосується того, як церква розпоряджається грошима, отриманими з людської темноти. Судячи з того, як в Україні, з швидкістю грибів після дощу ростуть храми, і які то храми; в яких "келіях" живуть сучасні монахи, якими речами користуються в своєму побуті та службі верховні ієрархи, от судячи з того всього, ми доходимо висновку про чималенькі гроші, що є в розпорядженні цього суспільного інституту. Ну, будувати споруди культу для церкви ніби нормально.
        Але також відомі приклади того, що на гроші (чи під патронатом) церкви відкриваються деякі заклади, зокрема і чисто комерційні, які всі звикли бачити чисто світськими. Такі, як школи (типу недільних) , дитячі садочки. Також відомий (особисто мені) одиничний приклад утримання коштом церкви діючих кафе та двох спортмайданчиків для тенісу і міні-футболу... 
        А от цікаво, чи побудувала в наш час хоча б одна конфесія хоча б одну лікарню. Звичайну сучасну лікарню. Хай навіть скромно, за вчорашнім днем, оснащену. Хай би навіть це йшло в руслі комерційної діяльності церкви (платна лікарня). Або, чи брала участь на благочинних засадах хоча б одна конфесія у фінансуванні хоча б однієї державної чи приватної лікарні, у покращенні їх матеріально-технічного стану (щось би купити: якийсь сучасний апарат, матеріали, медикаменти тощо)? Хотів прогуглити, але на 4-х сторінках не знайшов нічого путнього. Тут навіть важко добрати пошукові слова.
        Хто у себе, на місцях, в глибинці, в столицях знає приклади фінансування церквою лікарень або інших суспільно значущих об'єктів?

Чи може бути так, що

людина втратила зір, як вважають оточуючі її люди, від діабету, але при цьому вона ніколи не була і зараз не є інсулінозалежною. Єдиний прояв діабету в неї полягає нібито в тому, що вона потребує по-малу і багато разів на день поїсти. Її вік вже під 90, тому заради точного діагнозу нашої прогресивно реформованої медицини там вже ніхто не буде чухатися. Але просто цікаво, наскільки слушна ця думка і чи справді може бути таке поєднання симптомів... Оскільки цих видів діабету до бісової мами, гуглити не хочу. Якщо є компетентні люди, підкажіть коротко.

7663 7317

Краща відповідь:

Весь прикол диабета, в том что ничего не болит, а сахаром забиваются нервные периферийные окончания, на ногах,(попробую на пальцах - раз в нерв не поступает кровь он мертв, раз мертв.......) раны на ногах, глаза в том числе, на руках, и в почках........все зависит от величины или как правильно написать, количества единиц сахара в крови, чем меньше тем меньше риска,(если сахар ниже нормы тоже плохо) чем выше сахар тем риск потерять один из органов http://diabet-med.com/kak-snizit-saxar-v-krovi/ здесь расскажут получше, раньше здесь человек отвечал на вопросы.....дерзайте!

Про linux і документи Word

До речі, ще й таке. Хочу освоїти linux.
Перед таким відповідальним кроком хотілося уявити, як я там зможу оперувати зі звичними мені файлами doc, docx, яких чималий масивчик наштамповано вже за 20 років під різними номерами майкрософтівських Вікон. Гуглячи, я зрозумів, що є якісь проблеми сумісності вказаних файлів з linux. Що для їх редагування під linux їх там чимось відкривають і роблять нібито все, що треба. Але після відкриття редагованого linux'ом файла вже у майкрософтівському Word'і можна іноді стикнутися, що не все збереглося, чи щось спотворено і щось таке інше. До речі, десь хтось писав, (відклалося в пам'яті), що такого роду проблема тільки (!)
з цим типом файлів. Наприклад, JPEG, PDF відкриваються і редагуються однаково добре програмами
обох ОС. Словом, почитав багато, але конкретного... тут... мало - добуваю з тої каші в голові, що лишилася після того пошуку... тижнів може 3 тому.. ну, да, коли січневий дощ не дозволяв виткнутися на двір
Тепер питання. Враховуючи, що найсвіжіший матеріал був, здається, року 2015.
Чи й до цих пір не вирішено проблему сумісності linux і документів Word?
Користувачі linux, розкажіть щось про досвід вашої роботи з файлами doc, docx в тій системі.
Чи існує MS Office для linux? Чи може якась своя програма, щоб повноцінно з ними працювала?

7969 7522

Краща відповідь:

На компе стоят две системы - Win 10 и Linux Mint. В Линуксе в качестве офисной программы установлен LibreOffice. Интерфейс у нее - как у Microsoft Office 2003. Никаких проблем с совместимостью не отмечается. При редактировании документов все сохраняется. Кстати, программа в свободном доступе, в том числе и для Windows. Так что, можно просто скачать, поставить и попробовать без проблем.

Зміна операційної системи Android

Якщо це пропонується службою підтримки тої чи іншої моделі смартфону, то його користувач робить оновлення свого андроїду у напрямку збільшення номеру версії. Це має вважатися, ніби, нормальним і бажаним.

Питання до досвідчкних і давніх користувачів смартфонів. Чи можливо в принципі повернення до більш ранньої версії опер. сист. на смартфоні після того, як було проведено запропоноване оновлення? Що може служити приводом до такого рішення? Чи можу я вирішити, в  яку версію "відкотитися"? Наприклад, чи можна з Андроїда 7.0 повернутися в 6.0 або 5.0? Як це зробити?
Ваші оцінки версії Андроїда 7.0?