Просто з цікавості. Про картярський фокус.

Розказували мені колись такий фокус:
Вибираються з колоди 1 туз, 4 короля, 4 дами, 4 валета, 4 десятки і розказується така історія, буцім був хазяїн (туз), було в нього 4 доньки (довкола туза кладуть 4 дами), і якось в його помістя приїхало 4 солдат і просяться переночувати (валети). Хазяїн їх пожалів. але так як кімнат в його домі більше нема, а до доньок не класти ж їх на ночівлю, то він їх розмістив так: дві кімнати по 2 доньки і дві кімнати по 2 солдата. А щоб вони ще й не бігали одне до одного, то біля дверей поставив по сторожу (королю). Так як сторожа ненадійна, може поснути, повісив ще на кожну кімнату по замку (10).
Таким чином довкола туза лежить 4 стопки: 
1 - Д, Д, К, 10;
2 - Д, Д, К, 10;
3 - В, В, К, 10;
4 - В, В, К, 10.
Всі поснули (карти перевертаються тильною стороною догори і ті 4 стопки збираються по черзі до однієї. Нову стопку здвигають 1, 2 або 3 рази потім знов розкладають довкола туза в 4 стопки. тим часом розповідь продовжують.)
Вночі хазяїн прокинувся, бо все ж підозри його гризуть і вирішив сам перевірити чи все добре. Він заглядає до першої кімнати (перевертається перша стопка), там 2 його доньки і 2 солдата; в другу - 2 доньки, 2 солдата. в третю - - 4 сторожа дрихнуть, в четверту - 4 замки валяються.
"не пойняв"
Очам своїм повірити не може, вирішує ще зранку пересвідчитись і тоді показати їм де раки зимують. (тим часом карти знов збирають, здвигають 1, 2, з рази, а можна і взагалі не здвигати. Розкладають як і раніше).
Зранку хазяїн заходить до першої кімнати:
1 - Д, Д, К, 10;
2 - Д, Д, К, 10;
3 - В, В, К, 10;
4 - В, В, К, 10.
Оо.
Карти самі собою так лягають і не треба вправності рук. Хто хоче, може сам перевірити)

Але в фокусі використовують всю колоду і якщо хто знає продовження, поділіться будь-ласка :)

Питання закрите

0