Занадто багато проблем на компютерну мишку

Мабуть  нервово  ставлю цю тему, тобто, що  питати  не треба.


На службі  12.5 років,  зачастились  глюки мишки, неполадка поширена, одна клавіша  смазує.  Перемкнув на іншу  яка менше  застосовувалась  тобто обміняв місцями, проблем нема.  Ютуб  описує  низку причин  1)  Протерлась  пятка  яка  тисне  на кнопку, він пропонує  наклеїти пластик  і  тиск буде  краще прилягати.  2) Окис  контакту. Почистити.  3)  Металічна пластина деформована  у кнопки, вирівняти.  4) Деякі майстри  звалюють  на драйвер  і переставляють. Всі  методи  дали результат у даних  майстрів  але  вони  підкреслюють, що між новою  і  ремонтованою  є  помітна різниця: стара  стала мяка  при натисканні.  У мене теж:  одна кнопка  чітко клацає, а  глючна  мякенько.  Так може  причина  в іншому:  пластинка  в місці  фіксації  увесь час  треться і  стирається...  таким чином не тільки деформується, а ще й змінює  розміри   чим  і  зменшує  натяг.

То  який смисл  розбирати і чистити?

Мабуть треба  міняти  на нову мишку або  міняти  кнопку.


Як настрій у Донбасят?

Коли Росія  сама переможе себе  див.  канал  Дождь


кому з героїв  в України  буде  соромно?

Донбасу буде соромно?

А нам українцям  слава буде довго  чи сором?

Глюкнув безперебійник на ПК. Прошу на буксир!

Логік  Повер, служить  років вісім,  для профілактики  міняв пару раз  всі електроліти  так як  за паспортом я його  не вимикаю  і годин  в мережі багато.  Він чорний  як вагончик  і одна сторона закруглена,  фото  поки не даю.  Вчора  вимикаю  ПК,  звуковий сигнал  говорить, що команда виконана,  світловий  індикатор говорить, що команда виконана, а вперше за історію  нічого  не вимкнулось, повтор  не дає результату а лише  при вмиканні  є сигнали виконання команд  і вимикання так само  але ПК  на місці  увімкнений.  Навіть з електрики  вимкнув не  дало результату, кнопка  все одно  не  вимикає.  Згадав, що  пора  профілактика  розрядити батарею  ну вирішив провести, батарея розрядилась  за 15.5 хв.  чудовий результат, рахуючи, що їй  майже 3  роки.  Вмикаю  безперебійник,  жму вимкнути  ПК,  і  вимкнулось.  Залишив  на зарядку.  Вранці  вмикаю  ПК,  чутно  клацання  реле,  вимикаю  і  вимкнулось  але  відчутного  клацання нема.  Думаю  мало би клацнути  при вимиканні.  Враження  що  розрив реле на вимикання  слабкий  і можливо реле залипає.  


Там  штук чотири  реле  у мене  нема схеми  я не знаю  як вичислити  один  з них?

Які ще причини окрім реле?

І наразі не знаю  яка модель реле?

Щоб купити  а потім розбирати.

LogicPower ATX-450W чому гуде кулер?

Новий  БЖ  в цілому претензій  до нього  нема.


Однак  зараз  понизилась температура  в кімнаті  і появився ефект:  вмикаємо  холодний ПК,  кулер  починає ревіти,  поки система  завантажується то  гул плавно змінюється  і перестає, далі  йде тихо.  Переводимо теплий ПК  в сон, через годину будимо, гулу нема.

Звернувся до виробника  чи  є там керування кулером?

Про це вони змовчали, а натякнули, що може  проблема з підшипником, але не  кажуть, щоб  передав на ремонт, а  "як буде надокучати" то  передай на ремонт.

Отже  він може й далі працювати  це такий кулер?

Спитав в магазині  той стверджує, що автокерування  кулером у нього є.

Отже  при 23С  він не гудів  на розгоні, а при 20С  почав гудіти.

Кулер зношений  чи  на низьких  обертах  шумить?

Експертам з субсидії! Виплати вже почались?

У мами досі нема субсидії тобто  затримка.  Спалила всю пенсію.  Чекаємо  субсидію.


Хтось  вже отримав на цей місяць?

Розглянемо мамин телефон Е1200і

Модель  з Ютуб


Радіолюбитель  я давній  але телефонами не займався, можу  поміркувати:

віддав мамі свій  телефон  її  на стенд, треба довести, що він несправний, отже спостерігались  часті вибивання і переривання звуку.

Батарея  заряджена 50%  як дивитись  на індикатор телефону, сигнал  хороший.  Перша думка, що він справний.  Але  засік, що при  активному звязку, раптом  сигнал  спадає  до 1  поділки, якщо  звязок перервати  то сигнал плавно  повертається до норми, і так весь час.   

Поставив на зарядку, тепер заряд 100%, і спостеріг, що  глюк  є   але значно  менше, сигналу  спадає  до 3 поділки, тобто  при розряді батареї  сигнал  спадав  на  4 поділки, а заряджена батарея  втрачає  сигнал  лише на 1 (проміжки коливання).

Отже у мене версії:  мама  користувалась  на думку продавця  правильним зарядником і все ж  він був підібраний продавцем.  Не рідко  неправильний зарядник  збиває калібровку  заряду батареї  і може  не встигає заряджатись.  Купила зарядник  ДАВНО.

Або  просто  батарея  негодна..

Як  уточнити  чи  негодна батарея чи  контролер  заряду в  мобільнику?

174 303

Краща відповідь:

Можливий пробой в передатчику і при зв'язку набагато збільшується споживання. Передатчик зверху. Під час зв'язку перевірте чи не гріється верхня частина телефону зі сторони задньої кришки.

Хто серцем вітає з Новим Роком?

Я був здивований, мій  чуткий мікрофон  на компютері   який  запише мабуть  і клацання зубів:  щільно приклав до серця,  і в запису  нема жодного  звуку.  Вухо почуло би удари  серця?  Мій мікрофон  не  вміє записати  серце  наживо.  Запишіть  бій вашого  серця   це буде вашим вітанням  зі святами  і назвіть  мікрофон  яким це зробити вдалось?

На питання!

Сохнуть мізки  як намагаюсь написати  речення  "Ху...  до стелі"


Виявляється  на цьому порталу  є обмеження  певних  слів...  і допис блокується автоматично.

А малюнки  обмежувати  ще мало мізок?

На перших  шпальтах  порталу тобто до стелі  це  http://blog.i.ua/community/856/2329368/

Як  це культурно  укр. мовою назвати?

Ви дійсно любите Україну?

Питання по Лінукс: як відкрити груб?

Вперше  встановив Лінукс  в  режимі шифрування.  Тепер  замість грубу,  дає  ввести пароль.  А як викликати груб?  Там же опції  профілактики системи  і  запуск перевірки оперативної памяті.

Дефект в монітору

Весняний ремонт  з підтримки порталу,  був вдалим,  все стабільно.


Не давно, обговорював  на Ютуб, про заміну монітору  з телемайстром, каже він замінив  старий бо  перестав суміщатись  з новими  масштабами і  частина зображення  заходила за край.

У мене ж  спостерігається  цікавий дефект:  раніше  при зменшенні  роздільності,  контур  розшарювався на  драбинки, а  тепер помічаю   як при 1080р  але швидше при  зменшенному  кадру,  виникають  драбинки  або  мерехтіння контурів  в картинці.  На весь екран  може  й нема  і особливо  при нижчому бітрейді.

Автоналаштування  і все інше ідеально, правда драйвер  Лінукса.

Звісно  я  накручую чіткість  це може  виділяти дефект.

А може це ознаки, що монітор  старіє  в стандартах?

Випуск  2008 рік,  режим аналог  W1942S