Хто керує грошима?

smile Не люблю... або майже не люблю коли ставлять питання з трьох слів, залишаючи заднє у невідомості. Бо треба питання розширити і обдумати в форматі кришталю, а потім вже ставити виважено.

Є так званні безкоштовні послуги та різні сервіси типу: безкоштовна лікарня, безкоштовна освіта. Навіть Біблія у мене безкоштовна, ну... точніше сплачена добровільною громадою, і хто після цього скаже, що ця книга безкоштовна?

Отже заходимо ми в лікарню, і з наших кишень гроші не тягнуть, так само і в школи, і в різні майстерні та інше... тягнуть гроші з кишень тільки коли заходимо в магазини.

Так виявляється є щось в житті безкоштовно?

Даю приклад: наразі почало розвиватись сервіс "Мої знання" з цього сайту ми можемо ретельно слідкувати за процесом навчання в школі дітей. Як раз моя мама вчителька пенсіонерка але і її цікавить з цього сайту перевірити чи добре вчиться онук?

Заходжу на сайт, а там цілий місяць нічого не оновлюється, ну звичайно ж мама розуміє своїх коллег такими словами "Ну так, це додаткова робота туди все записувати, а вчителям за це не доплачують"

Оп, кажу: і ти це називаєш "безкоштовна школа"? Виявляється "вчитель бюджетник" рахує кожну копійку і навіть розуміє як класти її на кожен зроблений крок? І при цьому такі вчителі дружньо критикують підприємців часників, приватників, платні лікарні і так далі?

Отже те, що ми називаємо "безкоштовно" в дійсності сплачується грошима які керуються призначеними людьми до керівництва чи як ми любимо казати "влади" тобто "державним бюджетом"

Які ознаки поганого керування грошима через бюджет?

А вже ж це знецінення чи як там кажуть "девальвація?" чи "інфляція?" Тобто невміння керувати грошима!

Нівякому разі, я не хочу зараз критикувати діючу владу чи поставленних до керування грошима людей сьогдні. Гривня летіла кубирком всю свою історію і при всіх керівниках в минулому! І мене це завжди біснувало. А Л. Кучма навіть всіх за це матюкав.

Як би було коли б грошима керували люди підприємці: школи, лікарні і будь хто який вміє робити і виконувати свою справу? Через рейтинги, торги та іншими способами.

Все починається з "таланту" тобто маленького і маленької копієчки на яку Ви не хочете навіть дивитись і за яку все важче стає щось купити чи щось почати.

Мій дід любив повторювати слова "Хрущев підняв копійку" Знаєте як?

Отже питання: хто керує грошима, і як Хрущев підняв копійку?

827 607

Краща відповідь:

Порівняй чистоту функції в сім'ї і родині де прибуток рахується в народженні дитини (збільшення дару Господнього), якщо ж дар закопують, то по поверненню хазяїна дар відбирається. Так само і гроші, якщо вкладувати в розширення і створення нового виробництва, то кількість їх буде збільшуватися без соціальних потрясінь, якщо ж закопувати їх в обшорні зони, то вони відберуться по поверненні свідомості всіх недооплачених, чи по накопичення злоби всіх обманутих.

Питання закрите

1