Заряджаємо аккумулятори?

smile Чому навіть в Інтернет не легко знайти довідку про аккумулятор ААА 1150mWh Ni-Zn 1.6V

Можна купити в Інтернет-магазині але зарядний пристрій знайдеш не скоро... рекомендують зробити самому, я знайшов таку схему http://www.radio-portal.ru/layout/37-power/1900-2010-06-21-15-49-40.html однак з всього списку схем на такий аккумулятор ніби немає й згадки.

Просто треба реєструватись на спеціальних форумах, щоб ставити питання... А може хто осилить його й на i.ua?

  • 25.03.12, 20:22
Припускаю, що вказана в темі схема до неї у мене є комплектуючи, і я зможу її зібрати. Однак зрозуміти принцип її роботи не зайве. Думаю так: коли батарея накопичує в собі енергію і на її клемах росте потенціал то хоч струм в батареї і спадає, а напруга компенсується аккумулятором і транзистор відкривається. Так відбувається процес стабілізації струму за рахунок результативності заряду. Або пропоную пояснити більш точно?
  • 27.03.12, 01:40

Пояснюю додатково кому не зрозуміло: вказане посилання є радіотехнічним порталом, там нічого не продають(покажіть якщо на цьому сайті знайшли якийсь ларьок), а тільки конструюють, збирають і обговорюють схеми. Отже майстровиті які мають талант швидко набиратись знаннями і перехоплювати справу, можуть навчитись і зібрати що треба. Однак в моїй темі "питання" є коментарі з пропозицією придбати пристрій готовий в магазині, і ми переглянули труднощі, що повязані з таким типом аккумулятора, і справді знайти його в Інтернет не просто. Тут давали прямі лінки де можна купити, я їх підчистив бо окремі учасники просто не знають, що мою тему можуть знести через вміст реклами у ній(хоча Інтернет сьогодні для мене не є прибутковим). Отже коммеційну інформацію треба давати листівкою тощо. Але не відкрито.

В темі є лінки з корисною інформаційною базою стосовно аккумуляторів, їх застосування і т. д. До сьогоднішнього дню, у мене вихід один: скласти пристрій власноруч(якщо не знайду новий готовий в форматі бюджетний тобто обмежено на мої потреби). Але такі підказки треба робити в "лічку".

А ось знання стосовно цього аккумулятора і причини чому його на форумах не згадують то це цікаво?

 

  • 27.03.12, 18:45
Пропоную до розгляду таку схемку

http://www.irls.narod.ru/bp/zar/zar33.htm

Все геніальне в простому, тут можна підібрати струм в широкому діапазоні.

Стосовно ж придбання готового то наразі розглядаємо модель

Зарядное устройство SONY BCG-34HTD(звичайно ж ця модель може не підійти).

  • 27.03.12, 22:50
Пришли 8 NiZn, упакованы попарно в толстую термоусадку, вес 24.3-24.7г, напряжение 1.67-1.75В.
Поставил, не заряжая, 2NiZn и 2 NiMh, получилось 6.1В, "отвертка" жужжит веселее, готовность вспышки 2-3с, NiMh уже не первой свежести, емкость по показаниям "Maha MH-C9000" 2А*ч, а внутреннее сопротивление маха не показывает, что повлияло на чистоту эксперимента.
Попробовал поставить в триммер, зубную щетку, нагрузочная намного больше алкалиновой батарейки за 20р.
ИМХО при цене 66р, отличная альтернатива батарейкам, для простых устройств на 1-2шт, если элементов больше, следует разбавлять 1:1 NiMh с малым внутренним сопротивлением.
http://www.penta-club.ru/forum/topic/104516-nizn-%e2%80%94-%d0%b1%d1%8b%d1%82%d1%8c-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b5-%d0%b1%d1%8b%d1%82%d1%8c/page__st__30
  • 28.03.12, 18:05

Тут є цікаві враження про цю батарею http://habrahabr.ru/post/89264/#habracut

Сьогодні я заміряв напругу з нової лужної батарейки=1.59В, і напругу з нового аккум не заряджаючи(вийняв з пакування)=1.68В У вищій напрузі нічого хорошого немає бо головне запас енергії і номінальна напруга. Однак вставив у плеєр і за деякий час роботи(не багато), спало на 1.63В. Однак після покупки рекомендується підзаряджати, зараз я підрахую новий час зарядки, після виправлення помилки вказаної учасником теми. Однак це ж мабуть час повної зарядки, а батарею то частіше за все ПІДзаряджають, і час як правило вдвічі менший від повної. Хто знає підказуйте!

  • 03.04.12, 23:37

Переглядаючи велике число схем... думки повернули до однієї, як ніби згадалась стара забута істинна: точно таку схему містив в собі мій піонерський фонарик на аккумуляторах. І її повторив. Сьогодні вже другу батарею заряджаю своїм саморобним пристроєм!

Що Ви сьогодні там на халявили по крупному?

Згадайте і поверніться до старих істин, починайте робити велике з малого

Так говорить Господь: На дорогах спиніться та гляньте, і спитайте про давні стежки, де то добра дорога, то нею ідіть, і знайдете мир для своїї душі!...... (Єр.6:16)

Тільки бажаю щоб не наробили маленьких помилок з яких виходять великі біди.

Також складаю подяку за підтримку на форумі!

Питання закрите

1