Lulu

Показувати:
всі
відкриті
закриті

Про Дон...

А хто знає, чого той тік-токовий недовояка при кожному слові згадує назву великої української ріки?
Звідки це воно пішло, бо я якось пропустив?
І хіба це всі чеченці так говорять, щоб вважати, що цей мовний елемент походить, можливо, з чеченської мови? Наче слухав довгі монологи Дудаєва і Масхадова, то такого не чув...

Стилус для екрана смартфона

З матеріалів, що гугляться на запити "стилус своїми руками", випливає, що стилус має забезпечувати електричний зв'язок між екраном і тілом користувача. Для цього його майструють за різними варіантами (фольга, змочувана вата або губка). Мені було простіше. Знайшовся фрагментик стержня з алюмінієвого сплаву прямокутного перерізу 1х5 мм довжиною близько 80 мм. На торці все скруглено, досить гладко. Але на дотики торцем цього алюмінієвого стержня екран смартфону не реагує взагалі. Хоча якщо торкатися найбільшою гранню (площиною) стержня, то екран майже щоразу відгукується. Проте цікаво же ж працювати саме торцем (там де треба відтворити тоненькі деталі ескізу, рукописний текст і т д) unsmile
Пробував і ключем з жовтого металу (латунь?). Екран відгукується краще ніж на алюміній, але далеко не на кожен дотик, а десь на один з 5 чи 8 unsmile

Смарт сучасний, екран ємнісного типу.

Не можу зрозуміти, де я не правий. Буду вдячний, якщо хтось підкаже якісь фізичні чи практичні нюанси.
Можна нетривіальні ідеї чи матеріали, як його виготовити. Стилус з фольги і ватки здаються мені не надійними (конструктивно).
Хтось взагалі користується стилусами?

Конвертувати чи зберегти відео з фейсбуку...

Колись вже ставив подібне питання щодо ютубу, там все просто.
Тепер проблема в тому, що вподобаний матеріал - відео - ніде, крім фейсбуку не знаходиться. В ідеалі потрібно зробити з відео на ФБ файл mp3 на жорсткому диску мого ПК. Або хоча б зберегти відео.
Як?
Є сьогодні технічні можливості для цього?
Чи на людські матеріали фейсбуку все ще утримує монополію винятково його власник?

487 515

Краща відповідь:

https://ru.savefrom.net/7/ там є або аудіо або повний

Щодо криптовалюти...

        На високому рівні, наприклад, на рівні міністерства енергетики України циркулюють пропозиції спрямувати незатребувану дешеву електроенергію АЕС України на т. зв. "майнінг" криптовалюти. Розглядаються можливості побудови потужних дата-центрів. Посилаються на досвід передових країн. Коли я намагався дізнатися, що то за такі авторитетні країни, то добув таку інформацію




.............м-даlol

        Можливо, хтось розбирався глибоко і може в двох словах відповісти на які-небудь нижче поставлені питання. Яка природа отримання доходу у т. зв. криптовалюті; яка послуга, ким і кому надається; що є готовим продуктом, який оплачується т. зв. біткоїнами? Чим забезпечується біткоїн, який придумано і представлено світу приватною непублічною особою? Чому для його отримання потрібна робота комп'ютерів, якісь "обчислення" і споживання великої кількості електроенергії?
         Просто цікаво знати, чи варто копатися у цьому тематичному масиві...

Нюанси у роботі смартфона

Десь можна проглянути історію сповіщень, які надсилаються певними програмами?
Конкретно, що викликало питання, це потреба зазирати час від часу у свій гаманець. Тобто згадати свій баланс на карті приват-банка. Можна для цього зайти на приват24, вводити при цьому довгий пароль, ну, і треба мати інтернет, хоча б нещасних 3G. Але було б зручніше, як на мене, подивитися останнє сповіщення, із тих, де приват24 інформує: остання транзакція така-то, на рахунку стільки-то. Ці сповіщення зазвичай ми зсуваємо убік.
Так от, чи можна ці сповіщення пізніше подивитися десь у смартфоні, ще й бажано без входу в інтернет?

139 154

Краща відповідь:

Встроенный журнал Задержите прикосновение пальца на рабочем столе и перейдите в меню «Виджеты».В списке доступных виджетов зажмите «Ярлык настроек» и перетащите его на рабочий стол.В появившемся меню выберите «Журнал уведомлений».Откройте журнал уведомлений с помощью одноименного значка на рабочем столе. Це з інета.є ще додатки в плеймаркеті які відкривають журнал сповіщень

Віртуальні документи

Ми рухаємося до "держави в смартфоні... Це коли у людини встановлено у смартфоні програму "Дія". В цифровому вигляді разом з "паспортом", можливо, і не одним, там (десь на сервері, в інтернеті) перебуває зокрема і "посвідчення на право керування транспортним засобом". Всі "документи" мають, в принципі, однакову юридичну силу, що і документи, які можна потримати в руках. І останні начебто можна не мати при собі.

Гаразд. Гіпотетична ситуація. Людина мусить пред'явити, припустимо, посвідчення водія на вимогу поліцейського, і в період маніпуляцій зі смартфоном з цією метою в ньому сідає батарея, або виникає інша несправність смартфона, або несподівано водієм виявляється відсутність власного смартфона (вкрали недавно), або щось ще, що унеможливлює "пред'явлення" такого "посвідчення". Чи буде подібне непред'явлення "посвідчення на право керування транспортним засобом" підставою для передбачених у цьому випадку штрафних санкцій? Чи разом із запровадженням "Дії" і всіх оцих віртуальних документів вносяться зміни у ПДР, у законодавство щодо процедури пред'явлення з урахуванням можливих вищеописаних випадків?

Капслок

Мабуть усім, хто спілкувався в інтернеті, траплялися люди, котрих, часом просто неймовірно, дратує капслок. Вони не минають того, щоб більш чи менш пристойно зауважити про це.
Звідки це йде? Які можуть бути раціональні причини такого роздратування, здавалося б, ТАКИМИ САМИМИ БУКОВКАМИ? Може, хто і сам пояснить своє негативне ставлення до ТАКОЇ МАНЕРИ НАБОРУ ТЕКСТУ?

СпамОрекламО...

            Останнім часом ми стикнулися із цілком новим вражаючим явищем, коли спамоботи піклуються про свій "контент": реагують на зауваження і відповідно до цього виправляють ляпи у своїх шедеврах високої словесності; видаляють, вже не вперше і навіть не вдруге (!), відповіді звичайних юзерів, де ті висловлюють все, що думають про них або іншим чином протестують проти цього їхнього паскудства у розділі питань. Як, наприклад, Виктор25 з усіма клонами
             Мені раптом подумалося: то це ж саме та людина, яку так потребує цей розділ порталу. От би запросити цю істоту з нової генерації спамоботви у модератори розділу питань. Це ж яка стерильна чистота була б у стрічці!
             Ну, і щоб питання не лишалося без "?", вкотре хотів би спитати в адміністрації сайту:

До яких пір?

Постреклама...

Який ідіот від рекламного бізнесу підказав гуглу (котрий відслідковує мою активність по інтернет-крамницях) таку рекламну стратегію? Варто тільки зацікавитися якимсь товаром на якомусь сайті, як САМЕ ЦЕЙ товар і САМЕ НА ЦЬОМУ (!!!) сайті мені мелькає перед очима у стійкій проти всіх блокувальників рекламі. У безсмертній гугловській  рекламі по всьому монітору. І так буває тижні або місяці. Аж поки гугл не відслідкує якусь зміну у моїх зацікавленнях, або яскраво виражене нове зацікавлення. Ну, можна було б зрозуміти, якби гугл показував мені непомічені місця, де цей, або кращий товар продається дешевше, або ближче. Але ж, ну для чого саме цей сайт, де я і без вас побував, барани!!?vkaske
9 з 10 товарів я знаходжу БЕЗ гугла. Для цього достатньо ресурсів, подібних до hotline, ek. Все, що мене цікавить стосовно товару, буває корисним і досконально вивченим протягом дуже обмежених періодів часу. А зразу після того, можливо, і забутим. А можливо, придбаним. А можливо, придбано, подаровано і забуто. От і питання: для чого оце пізньовсранське рекламовиверження!!? І як з цим боротися?

Лампи LED

Є вже пів десятка, а мо' й більше, світлодіодних ламп, що вийшли з ладу, але прострочені для заміни по гарантії. Викинути - це останнє, що я зроблюlol  тож вони і накопичуються.
Приймають їх де-небудь за 20 коп, чи за "будь здоров"?
Які є ідеї використання їх або їхніх частин? Цікаво, чи такі лампи вже почали розбирати і діставати звідти якісь компоненти, годні для використання в побуті, чи яким-то майстрам-електронщикам для своїх ремонтних цілей? А ще - чи є тямущі і рукасті дядьки, що навчилися їх ремонтувати? Якщо так, поділіться досвідом.

Сторінки:
1
2
3
5
попередня
наступна