Профіль

Xazm

Xazm

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

Xazm

Показувати:
всі
відкриті
закриті

Пожежник-медик

Питання переважно до МНС-ників. В США є професія "Firemedic" - медик і пожежний одночасно. Чи є і у нас, в українін така служба - пожежник, який крім всього спеціалізується на наданні першої ЛІКАРСЬКОЇ (зауважте не долікарської) допомоги і що потрібно щоб таким стати? Всім хто відгукнеться дякую! :)

Червоний зал кіно

По кінотеатрах ходжу не часто, але надумав сходити... І тут питання: що значить "Червоний зал" (Кінотеатр на вул. Театральній 22, у Львові)? В чому його особливість? Хто знає, опишіть, будь ласка.

Електромагніт з трансформатора

Наскільки я розумію, звичайний трансформатор являє собою дві обмотки на спільному осерді. Якщо так, то чи можливо зробити з нього електромагніт, якщо просто замкнути між собою відповідні кінці двох обмоток? Просто треба моцний електромагніт...

Електричний резонанс

Питання до тих хто знає фізику, або фіз-колоїдну хімію. Відомо що провідність певних частот залежить від хім. складу провідника. Чи реально спробувати визначити склад провідника (в конкретному випадку - розчину електролітів), аналізуючи провідність для струму певного спектру частот? (Подібно як при магніто-резонасній спектрометрії визначають спектр резонансу з магнітним полем молекул речовини, а по тому судять про якісний і кількісний склад зразка)
Ну, коротше, хто-що знає - пишіть!

20284 14203

Краща відповідь:

Логічно, що реально, а практично, що результат буде з великою хибкою по "розкиду параметрів" Наприклад: чи вплине на вичислювання температурний фактор та інші сторонні впливи... Це треба визначати шаблонним методом чи як ми кажемо "кодуванням", і то якщо не виникнуть схожі результати.

Який спектр поглинання магнітних хвиль нуклеїнових кислот чи окр

Ядерно-магнітним спектроскопом досліджено надзвичайно багато речовин і молекул. Мені треба знати які спектри поглинання різних складових інфекційних агентів і добре-би мати спектр поглинання гомогенату людського тіла (для порівняння), але доступу до спектроскопа я немаю, тому прошу, якщо хтось щось про це знає, або може скерувати в правильному напрямку, помогти...