Температура відеокарти

Збираюсь спитати  в сервісі  Асус, та поки туди зайдеш, а на порталі як на долоні.


Оже в  приміщенні +27С,  відеокарта  не активна  видає  +42С, при відео 720р, видає +51С(на практиці  720р60, буде ще  спекотніше). Карта  на гарантії 3 роки, живе  примірно  2.5 роки  без ремонта.  Лінукс до +50С  ставить зелені смужки, а при +51С  перша жовта смужка. На тривалу спеку  в кімнаті може  буди +29С.  В системнику вдувний кулер, видувний,  на ЦП кулер 120 мм. в кімнаті  є вентилятор.  

Наскільки критично  гріється відеокарта?

Компютерні колонки в ЮСБ, не протирічива інженерія?

Моїм  колонкам 11.5 років,  а  сьогодні не так часто  знайдеш  для живлення в мережу, та й дещо  цікаво  в ЮСБ  бо теоретично  це  на  користь  енергозбереження.  От тільки  не буде  воно  викликати  пульсації  в БЖ  через лінію  5В, а паче  давати  ці пульсації  в модем   який теж живиться цією лінією?  Як відомо  динаміки  дають  навантаження  по струму  через  гучність звуку, ох і смикатиме  лінію 5В.  Або  такі колонки  дуже оригінально  чи мало  споживають  струму?  Звісно  які обираю  в сумі  на вихід  4 Вт.  може це   не багато  для лінії  5В   де у мене  5.1В  тобто з запасом?  Та я хвилююсь чи не захламидять  колонки мені  системний  блок живлення?

Кеш в області оперативної памяті

Привіт!


Вперше бачу  поруч  з  памятю  ще обєм  кешу.   Що  цей кеш  заповнює?



21 33

Краща відповідь:

Кеш ОЗУ - об'єм памяті який можуть резервувати додатки для своїх потреб. Своп-файл - файл підкачки, при нестачі ОЗУ система використовує своп-файл. По скріншоту - все норм, штатна робота ОС, єдине що - я би збільшив розмір своп-файла на всякий випадок, але це треба розглядати кожен індивідуальний випадок.

Отже ваша відповідь(оновлена)

Ще один зворушуючий матеріал  на складне питання  




Хто хоче доповнити  своєю відповіддю? 

Випав слот САТА1 на материнці

Отже замінив  мою  материнку  і оглянув стару на  скарги до неї: дійсно  слот  живлення  24 пін,  лівий ряд  має  наліт, його  треба міняти.


Ще була проблема  з  портом  в якому  вінчестер, останній час  вінчестер стояв  в  САТА2  тобто як запасний порт.  Ще на форумі Майкрософт  декілька років тому мені  підказували  заміряти  опір  сигнальних ліній 5, 6.  Оглянув  думаю слот  САТА1 має контакт на плату, лінії  починаються з роздільних  конденсаторів, мабуть  конденсатори цілі,  після них  опір  симетричний, до них  від слоту, думаю теж.  Тобто ніби все добре.  Шлейф я  міняв.  

Чому ж  САТА1  перестав підєднувати  вінчестор?

Гібридний режим відеокарти для Лінукс

Трохи вивчив, що гібридний режим графіки, ставиться в БІОС.   А буде Лінукс бачити  дві карти одночасно і ставити драйвер?  Як правильно  встановити  драйвер  на дискретну  у Лінукс?

444 436

Краща відповідь:

Треба більше деталей, це залежить від виробника відеокарти та використовуваного драйверу. Може бути так, що гібридна графіка вже працює, але не задіяна, і за замовчуванням завжди використовується інтегрована відеокарта — тоді для використання дискретної відеокарти треба задавати потрібним програмам змінну оточення DRI_PRIME=1, або, приміром, запускати їх через обгортку nvidia-xrun.

Дисковід деградував?

11.5  років, майже простоювання, і ось ставити  Віндовс, а  не заводиться(намагається декілька разів  і стає).  Думав нова материнка але Асус  сказали перевірити  дисковод.  З Ютуб знайшов тест, і так є: СД  заводиться,  а  ДВД  ні.


Можна детальніше:  ДВД  йде швидше  чи щільніше  доріжки?  Може  двигун не розкручується?  Чи  головка  або засмічена?   Чому один тип читає а інший ні?

Звіримо енергозбереженя двух системних конфігурацій

Робоча  M2N-VM DVI,  AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4450B,  чотири планки памяті  ДДР2(5 Гб)


Нова  M5A78L-M LX3,  AMD Athlon II X2 240 (ADX2400) ,  одна планка памяті  ДДР3(4 Гб)


Так от: чому калькулятор  потужності БЖ, вказує, що нова конфігурація, буде  менше споживати енергії чим  стара?

Якщо це правда то я радий  бо  БЖ  у мене не супер, і думав для оптимізації, замінити ГДД  на ССД



Звіримо придбану оперативну память

Переплатив за цю  в два рази, такий турботливий продавець  аби не купив підробку, отже  KVR1333D3N9/4G



Як  не дивно  на наклейці  є  захисний код  про  який вказано на сайті виробника, а от  чипи  Гунікс.   Але Кінгстон  робить  планки на чипах  Кінгстон...  

Що  за розбіжності?