смарт годинник з sim

набридло тягати рюкзак чи сумку заради телефона і гаманця. особливо зараз літом коли ходиш в шортах в яких немає нормальних надійних кишень. тому ідея з смарт годинником заслуговує на увагу. і саме з сімкою, тому що просто екранчик з ремінцем і блютузом який конектиться до телефона ніяк питання не вирішує. мені не потрібен трекер, лічильник кроків, калорій і т.д. потрібна саме звонилка, і дуже бажано з nfc. є в мене міні телефон тошібний, але в ньому здох світлодіодний екранчик (так, саме світлодіодний, а не РК) який знайти не реально.
так от. в мережі не реально багато пропозицій, від noname до відомих виробників і з цінниками від 10 до 1000 €. і з замовними відгуками на які не варто орієнтуватись. тому питання до спільноти i.ua, а особливо до тих хто має досвід використання наручних звонилок. підкажіть якісь моделі чи виробника на продукцію якого варто ірієнтуватись. основні кретерії це наявність сімки та нфс

Трекінгові(туристичні) палиці

Питання до тих хто реально використовував палиці в умовах походів.
Захотілось собі дрючка трекінгового, або й два. бачив що часто з одним ходять. і продаються інколи по одному.
само собою не для скандинавської ходи. так як ціновий діапазон від практично стогривньових і до а ну їх на. а також тому що я взагалі в них не розбираюсь (користувався мож раз-два, але ні марки ні назви не знаю), хотілося б пораду. бренди, назви, ціни, як підібрати, чи є сенс брати щось в середньому ціновому діапазоні? чи краще вірний дерев'яний дрючок. не хотілося б вкладатися в щось дороге, так як вилазки все рідше і рідше, а відвертої какашки також не хочеться. колись не доганяв навіщо їх взагалі носять, хіба що очі друг другу повиколювати. але вже не 17-ть і інколи під гірку дрючок дуже доречний.
то ж буду вдячний за пораду

порадьте принтер

точніше МФУшку, а якщо правильното БФП.
віджив своє старий кенон. купувався ще в кінці двохтисячних. піксма якась там. як і у всіх бюджетних друкарок, були зовсім не бюджетні картриджі. систему неперервної подачі чорнил не ставив, заправляли картриджі, які пару раз купувались нові.
от і стало питання що купити на заміну? думаю що краще- з вбудованою снпч, з ціною порядка 5к, чи простий, порядка 2-2.5к і докупити до нього снпч, ну або займатись дрочерством з картриджами.
принтер для дому. якби особливо багато і часто друкувати не потрібно, швидше іноді, але... коротше як завжди і рибку з'їсти і...
питання до тих хто в недалекому минулому щось таке купував, ну або стикається з даною темою. який саме бренд не критично. бажано щоб порада була на власному досвіді, компетентна і адекватна, а не типу читай характеристики і апрєдєлісь что тєбє нада.
На перед дякую.

фотоальбом

чи можна скопіювати свій фотоальбом повністю, для переносу на комп, чи наприклад інший ресурс весь скопом, а не кожен файл окремо?

порадьте термос

порадьте термос. на що потрібно звертати увагу при виборі? метал, чи скло? виробник. ну і само собою недорого. бажано від тих хто сам користується, а не догадки, теорії і т.д.

що за рослинка






Підігнала подружка вазон пару місяців назад. було два задрочених листочка і то один після перевезення завернувся. але бур"янець очухався, забуяв і досить активно і прикольно цвіте. Хочу пересадить в нормальну ринку, але хотів би знати що йому потрібно, яка земля, простір, освітлення і тд. як називається знайома не знає і в неті не знайшов. Підкажіть, хто в курсі