Щось реальне і корисне з горіхів підкажіть...
- 17.10.18, 23:38
Є близько трьох відер не кондиційних за якістю грецьких горіхів з торішнього врожаю. Вони з осені були некоректно висушені. Їх збір торік припав на вологу погоду, чи можливо через нестачу часу цей процес пішов поза увагою, або все разом. В результаті вони мають ядро темнішого кольору, ніж зазвичай, понижені смакові властивості. Цьогорічний щедрий врожай вже забезпечує наші потреби, тож гірші торішні горіхи вже не підуть в їжу.
Щоб не викидати на компост, не палити (до цього і я можу додуматися!), хтось може запропонувати якісь варінти використання таких, не дуже добрих горіхів, або використання окремо шкаралупи і окремо ядра у домашньому сільському господарстві?
Питання закрите
2
Повернутися до відповідей
Бес Понятия
10:45, 18.10.2018
Деякі мудрі люди настоюють самогон на горіхових перетинках плюс ще деякі інгредієнти на свій смак. Виходить дуже непогано.
Lulu
1 17:24, 18.10.2018
Ідея теж непогана і може реалізовуватися попутно з ідеєю кусючого бджіла... Єдине, що бентежить, чи не позначиться якість, так би мовити, вихідної сировини на якості кінцевих продуктів...
Бес Понятия
2 23:08, 18.10.2018 Відповідь на 1 от Lulu
Ну, не думаю, що може позначитися так, что кінцевий продукт стане непридатним до уживання - все ж таки самогон, а не якийсь делікатний парфюм :) Та й, кінець кінцем, можна зробити одну тестову пляшку і спробувати.
Lulu
3 10:42, 19.10.2018 Відповідь на 2 от Бес Понятия
Мені тут підказали, що взагалі, на цю справу лише годяться горіхи молочної стиглості. А далі перетинка ні чим не відрізняється від шкаралупи.
Бес Понятия
4 02:40, 20.10.2018 Відповідь на 3 от Lulu
От технології, на жаль, не знаю. Ну, що ж, зате горіхи горять добре і дають жар. Може хоч на розтопку можуть придатись? :)
Lulu
5 22:16, 20.10.2018 Відповідь на 4 от Бес Понятия
Спробую зробити все, аби богу-Вогню вони не дісталися!! :Р
Бес Понятия
6 23:55, 20.10.2018 Відповідь на 5 от Lulu
Ну, якщо настійка вдасться - запрошуй на дегустацію :)
Lulu
7 13:58, 22.10.2018 Відповідь на 6 от Бес Понятия
8-D
У мене з цим ділом поставлено так, що згадану "дегустацію" можна собі уявляти лиш справою дуууже далекого майбутнього. Але не зважаючи на Вашу провокативну посмішку, не буду зводити ймовірність такого запрошення до нуля. Інша справа, невідомо, чию технологію буде на часі дегустувати раніше - Вашу чи мою... :)
Бес Понятия
8 14:30, 22.10.2018 Відповідь на 7 от Lulu
Эх, скоріш за все моя технологія приготування вина з практично зеленого винограду терпить фіаско - скуштував, на смак - так собі. Так що тепер вся надія на Ваші горіхи :)
Lulu
9 14:32, 22.10.2018 Відповідь на 8 от Бес Понятия
Мотивуючий коментар! Намагатимусь не підвести )