Коронавірус і своя хатинка в селі!

Пандемія.повернення гастарбайтерів.  запровадження ринку землі, продовльча криза. та в кінці кінців. катастрофічна втрата родючих грунтів на планеті! Чи не наверне це українця на думку про те. що треба мати хатинку з гектаром городику в селі?

Як визначаються межі ділянки по Державному акту?

Цікавить питання за допомогою якого документа можна визначить конкретні  межі Державного Акту? Так як, сам Державний Акт показує лише площу ділянки!

Чи існує в українському правописі слово "Осіменіння"?

В мене виник спір  з приводу цього слова, розпочав його я  просто з того мотиву що слово "осіменіння" просто ріже слух,  і на мою думку- примітивна калька від російського - "осеменение" Проте, в Вікіпедії є стаття "Штучне осіменіння" і взагалі в інтернеті! В той же час  при наборі тексту, в тому числі і в Вікі це слово підкреслюється червоною лінією як невірне! Питання до знавців та вчителів української писемності!


Прізвище українською та російською мовами

Часто, чуючи своє прізвище російською мовою я замислився, а  чи правильно писати  прізвище російською саме так як  звикли?

Наприклад: "Петренко" як українською так  і російською пишеться однаково, проте російською звучить "Пітрєнка", я думаю що російською мовою було б вірно писати "Пэтрэнко", в цьому разі й звучати воно буде вірно!

Народний фольклор

Є таке прислів"я: "  З лиця воду не пити" Так говорили, наприклад, коли видавали дівчину за старого поганого але заможного діда, чи хлопця за  негарну наречену! Виникає питання: Що, в часи коли виникло це прислів"я, не було такого явища, як  поцілунок ?! Адже це, куди  щільніший контакт ніж, "пити з  лиця"

Земельный вопрос

История такая: Купил дом с участком. документы в порядке, кадастровый номер,кадастровый план, четкие границы, подписи соседей с их паспортными данными! И тут спустя месяц один из соседей заявил, что ему мол не хватает 2 метра по  его участку (действительно по гос. акту  у него 18 м) в дествительности 16. и предьявил претензии на мою часть участка! 

Я вызвал зем коммисию из сельсовета,  которая по сути разбираться не хотела и не хочет по сей день. В тот раз я не позволил соседу самовольно занять часть моего участка, но в огороде сидеть и контролировать не будешь, а он в течении осени потихоньку подкапывал участок, (речь идет про огород), покуда не влез на нужные ему метры. Что касается местного органа самуправления тут столкнулся с реальным невежеством,хамством,и нежеланием делать то, что требует закон! Мало того, на очередное мое  заявление   измерить мой участок  коммисия "восстанавливает" мой участок за счет соседа с другой стороны, выпихивая его на безхозный участок! 
Тут уже мы обращаемся ссо вторым соседом с колективным заявлением, на которое кстати, еще нет ответа,хотя сроки уже исчерпаны!
Казалось бы, а в чем проблема. у меня есть кадастровый план а это четкие границы которые видны со спутника,есть подпись проблемного соседа, и я имею право физически препятствовать захвату моей частной собственности!
Но зная что у нас "закон как дышло" и не буду ли я доказывать как в том анекдоте что не верблюд, ведь окажется что я здоровенный мужик а он (сосед) дедушка, бедный, болезненный, пенсионер!
Короче говоря, вопрос: как правильно поступить чтобы востановить  свой участок избежав и физического насилия и судебных тяжб тем более что с документами у меня полный порядок  ?



 

Допоки нас зомбуватимуть?

http://1tv.com.ua/uk/cinema/velyka_vedmedutsya

 От так "подаруночок"до 20 річниці незалежності України! В ефірі національного демонструють підло брехливий фільм радянського розливу 83 року: про "кровожерливих бандитів-націоналістів" що вбивають вчителів та селян, та ""доблєсних, мужєствєних чекістов" які борются с німі"!

Як буде вірно українською: "Нікіта" чи Микита?

Як мені пояснюють: як назвуть батьки, так і буде, але вже й в паспорті пишуть "Кіріл", "Гаврііл", "Нікіта", а якщо Сергій захоче бути Сєргєєм, Олександр-Алєксандром, це веде до плутаниць в правописі! 

Сторінки:
1
2
попередня
наступна