Лучший кофе,который довелось попробовать,это кофе с южного склона горы Блю Маунтин(Ямайка).Называется так же.Большая редкость-в год урожай составляет не более150 кг. Исключительный аромат,мягкий,чуть горечью отдаёт.Жарить надо самому-только зелёные зёрна идут на экспорт.Примечание-жарить на медной сковороде,покрытой слоем олова(лужёной)-никогда не подгорит и не пережарится.
З поширеного - кава швейцарської марки Blaser. Ця марка хоч і не найдешевша, але якість стабільна, і завжди на висоті. Продається в будь-якому "Будинку кави", яких по Києву багато. Сортів там багато, від 70 до кількох сотень грн. за пачку. Спитаєте у консультантів, вони підкажуть в залежності від ваших смаків - ступінь обсмаження, смак. Взагалі по каві будь-яких марок - краще брати чисту арабіку, або щоб у суміші робусти було не більше 15%. Арабіка дає аромат і смак, робуста кріпкість, але негативно впливає на смакові якості суміші. На рахунок заварювання в турці (джезві) не погоджусь - турка "усереднює" аромат і смак кави. Еспресо-машина все-таки краще. З інших поширених марок нормальны Lavazza або Paulig. Для турки краще брати Paulig President
Відповіді
NoHackers
11 21:54, 11.01.2014
Лучший кофе,который довелось попробовать,это кофе с южного склона горы Блю Маунтин(Ямайка).Называется так же.Большая редкость-в год урожай составляет не более150 кг. Исключительный аромат,мягкий,чуть горечью отдаёт.Жарить надо самому-только зелёные зёрна идут на экспорт.Примечание-жарить на медной сковороде,покрытой слоем олова(лужёной)-никогда не подгорит и не пережарится.
Гість
12 21:35, 05.01.2014
З поширеного - кава швейцарської марки Blaser. Ця марка хоч і не найдешевша, але якість стабільна, і завжди на висоті. Продається в будь-якому "Будинку кави", яких по Києву багато. Сортів там багато, від 70 до кількох сотень грн. за пачку. Спитаєте у консультантів, вони підкажуть в залежності від ваших смаків - ступінь обсмаження, смак. Взагалі по каві будь-яких марок - краще брати чисту арабіку, або щоб у суміші робусти було не більше 15%. Арабіка дає аромат і смак, робуста кріпкість, але негативно впливає на смакові якості суміші. На рахунок заварювання в турці (джезві) не погоджусь - турка "усереднює" аромат і смак кави. Еспресо-машина все-таки краще. З інших поширених марок нормальны Lavazza або Paulig. Для турки краще брати Paulig President