Всі, коментарі, наведені тут, звичайно корисні. Кожен має свій рецепт, Є основні правила, яких варто дотримуватиСЬ.
1. Це рис. Не скупіться на купівлі рису. Ціна рису відповідає його якостям. Звичайно, для каші чи голубців, можна взяти дешевший. Для плову та інших страв -- де одна з умов -- розсипчатість рису -- рис має бути дорогим -- сорт Жасмин, Басматі і т.п.
2. Рис необхідно промити, засипати гарячою водою, воду злити.
Це основні правила. А ділі -- хто як може. Для прикладу, я рис кидаю в каструлю з маслом (олія), трішки підтушую і лише потім заливаю окропом та готую до повної готовності. Важливо коли рис тушкується -- кришку накрити, коли заливаю окропом -- рис не накриваю. Але свій ідеальний рецепт Ви виберете за практикою.
Успіхів Вам та смачного!
Повернутися до відповідей
Neytralitet
08:47, 06.02.2015
Всі, коментарі, наведені тут, звичайно корисні. Кожен має свій рецепт, Є основні правила, яких варто дотримуватиСЬ.
1. Це рис. Не скупіться на купівлі рису. Ціна рису відповідає його якостям. Звичайно, для каші чи голубців, можна взяти дешевший. Для плову та інших страв -- де одна з умов -- розсипчатість рису -- рис має бути дорогим -- сорт Жасмин, Басматі і т.п.
2. Рис необхідно промити, засипати гарячою водою, воду злити.
Це основні правила. А ділі -- хто як може. Для прикладу, я рис кидаю в каструлю з маслом (олія), трішки підтушую і лише потім заливаю окропом та готую до повної готовності. Важливо коли рис тушкується -- кришку накрити, коли заливаю окропом -- рис не накриваю. Але свій ідеальний рецепт Ви виберете за практикою.
Успіхів Вам та смачного!