Барбарис
- 07.07.15, 21:48
Доброго времени суток всем! Вырастил в саду куст барбариса, в этом году - первый урожай, немного, конечно, но - приятно. А теперь не знаю, что с этими ягодами делать. Может, кто-то подскажет - что можно сделать с барбариса и куда его применить?
Питання закрите
3
Повернутися до відповідей
EtoJaa
13:07, 08.07.2015
якщо перший врожай і не дуже багато - компоти))) можна й так поїсти, але майте на увазі, там дуже сильна кислота, може пошкодити зубну емаль, якщо так гризти)
а якщо ягід багато - таки сушити.
я колись в лісі назбирала, перетерла з цукром і закрила звичайними металевими кришками, то в тій баночці, що найдовше стояла (рік-півтора) в кришці проїло дірки!!! такого з іншою консервацією ніколи більше не було)
Duster
1 13:48, 08.07.2015
Класс!!! Вместо Колгона теперь буду добавлять в стиралку!!! )))
... а потом - ели его, через год-полтора? И как?
EtoJaa
2 13:58, 08.07.2015 Відповідь на 1 от Duster
щодо стиралки - супер)))
рік-півтора для консервації - це не багато))) так, їла - кисіль робила, кислюще було. можливо ще від сорту залежить, я тоді назбирала дикого, або здичавілого, а Ви ж мабуть для дачі якийсь культурний сорт купували, можливо не такий кислий)
Duster
3 14:03, 08.07.2015 Відповідь на 2 от EtoJaa
Колгон, по сути - лимонная кислота. Думаю, барбарисовая кислота будет давать такой же эффект!
... мой, на сладость - как парички. А может Вы мало сахара дали, обычно - один к одному сыплю.
EtoJaa
4 14:13, 08.07.2015 Відповідь на 3 от Duster
я вже не пам'ятаю подробиць - це років 30 назад було, тільки дірку в кришці пам'ятаю)))
раніше вважалося, що цукру треба додавати 2кг на 1кг ягід, можливо так і робила, хоча тепер стараюсь якомога менше цукру класти.
порічки теж різні бувають)))