Що приготувати з качки?
- 27.06.13, 22:32
До мене в морозильник залетіла качка. Обпатрана, випотрошена, все як слід. Тепер морока на мою голову: як її вимордувати, щоб вийшло і смачно, і просто. Традиційна качка в яблуках дещо піднадоїла свого часу, хочеться чогось такого-едакого...
В гугл не посилайте, я там був. Рецепти вичурно-пиндикові і для мене абсолютно мертві( в тому сенсі, що не знаюсь я на них). Хочу живих порад почути. Типу: я люблю, коли ось так...
- 29.06.13, 13:33
М-да... Подививсь свіжим оком, що питаю і сам не зрозумів, про що мова...
Качку в яблуках готовити вмію, і дуже смачно виходить (дружина після такого, зазвичай, сердиться, що переїла, дієту перепортила і т.п). Здогадуюсь, що запечена ціляком качка не єдина страва, яку можна приготувати, проте, качине м'ясо досить специфічне і я не знаю (і не здогадуюсь) що (чи з чим) можна ще приготувати...
Отже, якщо маєте рецептик приготування страви з качкою (окрім запеченої ціляком) буду дуже вдячний.
Також маю додати, що качка підірвалася на сокирі, тому й шукаю варіанти.
Питання закрите
0
Відповіді
Emers
1 23:38, 27.06.2013
сейчас сезон молодой картошки, я бы картошку в сметане, и утку запеченную в рукаве съел.
Крофт
2 03:17, 28.06.2013
Утка должна быть запечена. И непременно с яблоками! Яблоки должны быть кислыми. Они вберут в себя лишний жир. Посолите, поперчите изнутри, запихните нарезанные яблочки и чернослив в тушку, зашейте её. Натрите утку перцем, солью, можно немного чеснока, растительное масло и немного мёда. Положите в рукав для запекания и отправляйте в духовку. Температура 200 градусов. Время - 2 - 2,5 часа, в зависимости от размера птички. Для образования корочки рукав раскрыть минут за 20 до окончания приготовления. Проще пареной репы!
На счёт рецептов из гугла - не пойму то не так! Куча сайтов с пошаговым приготовлением. Додумывать ни чего не нужно! http://forum.say7.info/topic35840.html или http://forum.say7.info/topic3788.html или http://forum.say7.info/topic37616.html
jovani68
3 03:39, 28.06.2013
Теща делала..Фаршируешь гречкой с кровью,(как кровянку),зашиваешь и в духовку...Супер...Лучше чем с яблоками и т.д...
Al KazlOFF
4 03:01, 28.06.2013
а добавь к яблоку чернослива и орешков. можно кураги.
Emers
5 09:45, 28.06.2013
тут анекдот вспомнил : сидят на проводах два голодных, мокрых от ноябрьского дождя воробья, и один другому говорит "сейчас бы мяса по-министерски!", другой отвечает "а я бы яичницу по-пражски съел!" Тут ворона пролетая встряет в их разговор "эй вы! лети к дереву, там корова насрала, спешите. а то опять без горячего останетесь..."
gatyla
6 10:14, 29.06.2013
По пекінськи. Повільно розморозити. Зрізати зайвий жир з шиї та гузки. Обдати кип'ятком чи парою. Висушити. Натерти вином чи пивом в тому числі і всередині- на вибір. Справжня пекінська - хересом. Почекати 10 хв. Натерти сіллю - в морозилку на 12 годин. Вийняти - обтерти медом і ще на 12 годин в морозилку. Вийняти, запекти в духовці 25 хв. Перед запіканням можна (не обов'язково) шприцом наштампувати повітря під шкіру. Імбир, кунжут, приправи (на смак), соєвий соус, мед перемішати, натерти цією масою качку. Запікати що 10 хв. Готово
Інгредієнти: качка жирна 2-3 кг, херес 1- ст. л. (можна інші вина чи пиво), сіль крупна, мед 4 ст. л., масло кунжутне 1 ст. л. (можна просто кунжут), соєвий соус 5 ст. л., імбирній порошок 1 ст. л. (можна натерти свіжий), перець чорний 1 ст. л. (інші приправи)