Що приготувати з качки?
- 27.06.13, 22:32
До мене в морозильник залетіла качка. Обпатрана, випотрошена, все як слід. Тепер морока на мою голову: як її вимордувати, щоб вийшло і смачно, і просто. Традиційна качка в яблуках дещо піднадоїла свого часу, хочеться чогось такого-едакого...
В гугл не посилайте, я там був. Рецепти вичурно-пиндикові і для мене абсолютно мертві( в тому сенсі, що не знаюсь я на них). Хочу живих порад почути. Типу: я люблю, коли ось так...
- 29.06.13, 13:33
М-да... Подививсь свіжим оком, що питаю і сам не зрозумів, про що мова...
Качку в яблуках готовити вмію, і дуже смачно виходить (дружина після такого, зазвичай, сердиться, що переїла, дієту перепортила і т.п). Здогадуюсь, що запечена ціляком качка не єдина страва, яку можна приготувати, проте, качине м'ясо досить специфічне і я не знаю (і не здогадуюсь) що (чи з чим) можна ще приготувати...
Отже, якщо маєте рецептик приготування страви з качкою (окрім запеченої ціляком) буду дуже вдячний.
Також маю додати, що качка підірвалася на сокирі, тому й шукаю варіанти.
Питання закрите
0
Повернутися до відповідей
gatyla
10:14, 29.06.2013
По пекінськи. Повільно розморозити. Зрізати зайвий жир з шиї та гузки. Обдати кип'ятком чи парою. Висушити. Натерти вином чи пивом в тому числі і всередині- на вибір. Справжня пекінська - хересом. Почекати 10 хв. Натерти сіллю - в морозилку на 12 годин. Вийняти - обтерти медом і ще на 12 годин в морозилку. Вийняти, запекти в духовці 25 хв. Перед запіканням можна (не обов'язково) шприцом наштампувати повітря під шкіру. Імбир, кунжут, приправи (на смак), соєвий соус, мед перемішати, натерти цією масою качку. Запікати що 10 хв. Готово
Інгредієнти: качка жирна 2-3 кг, херес 1- ст. л. (можна інші вина чи пиво), сіль крупна, мед 4 ст. л., масло кунжутне 1 ст. л. (можна просто кунжут), соєвий соус 5 ст. л., імбирній порошок 1 ст. л. (можна натерти свіжий), перець чорний 1 ст. л. (інші приправи)
gatyla
1 10:15, 29.06.2013
Звісно, може і від справжньої різниться, але дуже смачно виходить. Подавати порізаною на шматки. Смачного.
Гість
2 09:32, 01.07.2013 Відповідь на 1 от gatyla
все ж таки ,мабуть,кладуть не в морозилку,а в холодильник...тобто на холод,а не заморожувати знов на льод) Репецт непоганий,кажу як кухар,має право на існування, але, для нашого користувача може бути занадто складний.
п.с. качка по-пекінськи це аутентична страва, до складу приготування якої входить ще і коптіння,де вона набуває червоного кольору,отже її складно приготувати не в Китаї і не будучи китайцем))
gatyla
3 09:44, 01.07.2013
Мій знайомий їв справжню пекінську качку в Китаї. І приготування моєї дружини. Каже навіть порівнювати не можна ). Це і зрозуміло. "Приготування" качки починається зі спеціального її вигодовування. Соєвий соус в Китаї та наш - дві великі різниці, як і інші китайські спеції. Та й приготування на спеціальному вугіллі теж відповідно позначається на смаку. Тому назвемо рецепт "пекінська качка українського складання". )))
Щодо охолодження, то слушна думка - спробую )