Віртуальні документи

Ми рухаємося до "держави в смартфоні... Це коли у людини встановлено у смартфоні програму "Дія". В цифровому вигляді разом з "паспортом", можливо, і не одним, там (десь на сервері, в інтернеті) перебуває зокрема і "посвідчення на право керування транспортним засобом". Всі "документи" мають, в принципі, однакову юридичну силу, що і документи, які можна потримати в руках. І останні начебто можна не мати при собі.

Гаразд. Гіпотетична ситуація. Людина мусить пред'явити, припустимо, посвідчення водія на вимогу поліцейського, і в період маніпуляцій зі смартфоном з цією метою в ньому сідає батарея, або виникає інша несправність смартфона, або несподівано водієм виявляється відсутність власного смартфона (вкрали недавно), або щось ще, що унеможливлює "пред'явлення" такого "посвідчення". Чи буде подібне непред'явлення "посвідчення на право керування транспортним засобом" підставою для передбачених у цьому випадку штрафних санкцій? Чи разом із запровадженням "Дії" і всіх оцих віртуальних документів вносяться зміни у ПДР, у законодавство щодо процедури пред'явлення з урахуванням можливих вищеописаних випадків?
  • 05.05.20, 00:12
Тобто "теорію" того, що почалося, ми чітко уявляємо. Як і уявляємо, до чого йде. Але конкретизую питання таким чином.
Цікавить, як це буде відбуватися не тоді, коли все усталиться і законодавство наздожене ці зміни і буде переписане, доповнене і т.д, цікавить, як саме це відбувається вже сьогодні.
Можу я, не маючи при собі карток, не маючи смартфона, не маючи на ньому "Дії", не маючи бланку страхового полісу, на вимогу всіх цих звичайних документів водія поліціянтом сказати йому: я - Прізвище І. Б., перевірте мої дані у своїй базі. Після цього - мені штраф? Чи "можете продовжувати рух"?

Питання закрите

3