Чи може...

монтажник радіоелектронної апаратури, досвідчений майстер з ремонту побутової електронної апаратури (комп, телевізор та подібне) встановити справність або підтвердити несправність окремої електронної плати, не знаючи її функціонального призначення?

Тобто, якщо я навіть і не скажу йому, що це плaта керування газoвого кoтлa?

Якщо так подуматиparik , окремі функціональні частини ел. апаратури складаються зі стандартних радіодеталей. Кожен тип цих елементиків кваліфікований монтажник РЕА може "продзвонити" і сказати, чи справний елемент, чи ні. Якщо це транзистор - то транзистор, якщо діод - то діод. Якщо логічна мікросхема - теж своя картина: можна ж десь подивитися, що має подаватися на вхід, і що - на виходах. Деякі - навіть  яparik   візуально визначу, якщо конденсатор з циліндричного перетворився на бочкоподібний.

Для чого такий універсальний і швидкий рецепт нашого сервісу: поміняти плату керування, що (нібито! бо мене в цьому не переконали і самі не впевнені) вийшла з ладу, сплативши старшні тисячі? Хіба не можна діагностувати, як я казав вище, визначити несправн(і)ий елемент(и), придбати, випаяти-впаяти, і вкластися максимум в кілька сот грн?

Питання закрите

0