Під патронатом церкви

       Питання стосується того, як церква розпоряджається грошима, отриманими з людської темноти. Судячи з того, як в Україні, з швидкістю грибів після дощу ростуть храми, і які то храми; в яких "келіях" живуть сучасні монахи, якими речами користуються в своєму побуті та службі верховні ієрархи, от судячи з того всього, ми доходимо висновку про чималенькі гроші, що є в розпорядженні цього суспільного інституту. Ну, будувати споруди культу для церкви ніби нормально.
        Але також відомі приклади того, що на гроші (чи під патронатом) церкви відкриваються деякі заклади, зокрема і чисто комерційні, які всі звикли бачити чисто світськими. Такі, як школи (типу недільних) , дитячі садочки. Також відомий (особисто мені) одиничний приклад утримання коштом церкви діючих кафе та двох спортмайданчиків для тенісу і міні-футболу... 
        А от цікаво, чи побудувала в наш час хоча б одна конфесія хоча б одну лікарню. Звичайну сучасну лікарню. Хай навіть скромно, за вчорашнім днем, оснащену. Хай би навіть це йшло в руслі комерційної діяльності церкви (платна лікарня). Або, чи брала участь на благочинних засадах хоча б одна конфесія у фінансуванні хоча б однієї державної чи приватної лікарні, у покращенні їх матеріально-технічного стану (щось би купити: якийсь сучасний апарат, матеріали, медикаменти тощо)? Хотів прогуглити, але на 4-х сторінках не знайшов нічого путнього. Тут навіть важко добрати пошукові слова.
        Хто у себе, на місцях, в глибинці, в столицях знає приклади фінансування церквою лікарень або інших суспільно значущих об'єктів?

Питання закрите

5