Про linux і документи Word

До речі, ще й таке. Хочу освоїти linux.
Перед таким відповідальним кроком хотілося уявити, як я там зможу оперувати зі звичними мені файлами doc, docx, яких чималий масивчик наштамповано вже за 20 років під різними номерами майкрософтівських Вікон. Гуглячи, я зрозумів, що є якісь проблеми сумісності вказаних файлів з linux. Що для їх редагування під linux їх там чимось відкривають і роблять нібито все, що треба. Але після відкриття редагованого linux'ом файла вже у майкрософтівському Word'і можна іноді стикнутися, що не все збереглося, чи щось спотворено і щось таке інше. До речі, десь хтось писав, (відклалося в пам'яті), що такого роду проблема тільки (!)
з цим типом файлів. Наприклад, JPEG, PDF відкриваються і редагуються однаково добре програмами
обох ОС. Словом, почитав багато, але конкретного... тут... мало - добуваю з тої каші в голові, що лишилася після того пошуку... тижнів може 3 тому.. ну, да, коли січневий дощ не дозволяв виткнутися на двір
Тепер питання. Враховуючи, що найсвіжіший матеріал був, здається, року 2015.
Чи й до цих пір не вирішено проблему сумісності linux і документів Word?
Користувачі linux, розкажіть щось про досвід вашої роботи з файлами doc, docx в тій системі.
Чи існує MS Office для linux? Чи може якась своя програма, щоб повноцінно з ними працювала?
  • 04.02.18, 23:13
Ось вже з наявних відповідей маємо дві версії linux Мінт і Зорін. Я ще знаю слово Убунту. Мені вже в принципі зрозуміло, як діяти. Але я не прибиратиму питання в надії, що наступні учасники, може, пояснять, для чого так багато версій у linux'а, які між ними відмінності, ну, і щось порадять.
Наперед дякую!
7969 7522

Краща відповідь:

На компе стоят две системы - Win 10 и Linux Mint. В Линуксе в качестве офисной программы установлен LibreOffice. Интерфейс у нее - как у Microsoft Office 2003. Никаких проблем с совместимостью не отмечается. При редактировании документов все сохраняется. Кстати, программа в свободном доступе, в том числе и для Windows. Так что, можно просто скачать, поставить и попробовать без проблем.

Питання закрите

2